Cursus ‘Behandeling van de klompvoet’ voor kinderfysiotherapeuten 2 april 2024

Sinds 2014 worden alle kinderen in Nederland die geboren zijn met klompvoeten behandeld met de Ponseti methode. Deze gespecialiseerde behandeling is vrijwel altijd succesvol: in meer dan 95% van de gevallen wordt de standsafwijking gecorrigeerd. Helaas is de klompvoet hardnekkig en krijgt een aanzienlijk deel van de kinderen op latere leeftijd een (gedeeltelijke) terugval. Kinderfysiotherapeuten kunnen een belangrijke rol spelen in het tijdig signaleren en behandelen van zo’n terugval.

Stichting Klompvoet Nederland is daarom heel blij met de lancering van de cursus ‘Behandeling van de klompvoet’ voor kinderfysiotherapeuten. Tijdens de cursus delen diverse experts hun vaardigheden, kennis en inzichten om kinderfysiotherapeuten te ondersteunen bij het behandelen van kinderen met klompvoeten in hun eigen praktijk.

Over de cursus

Op 2 april geeft Fontys Eindhoven een dagcursus ‘Behandeling van de klompvoet’.

Tijdens de cursus leer je als kinderfysiotherapeut onderzoek te doen, meetinstrumenten te gebruiken en effectieve behandelplannen op te stellen voor kinderen met klompvoeten. Voorafgaand aan de cursusdag lees je recente literatuur over deze onderwerpen. Op de cursusdag zelf delen kinderorthopeed Arnold Besselaar, kinderfysiotherapeuten Simone Becx, Lianne Splinter en Jacqueline Löhle en podotherapeut Mathijs Restiau hun kennis, vaardigheden en ervaring met je.

Na afloop van de cursus worden de deelnemerslijsten verspreid onder de klompvoetcentra. Dit vergemakkelijkt de communicatie tussen orthopeden en kinderfysiotherapeuten. Zo ontstaat een groter netwerk van professionals om deze bijzondere groep kinderen de specialistische zorg te bieden die zij verdienen!

Wil jij als kinderfysiotherapeut ook bijdragen aan nog betere zorg voor kinderen met klompvoeten? Kijk dan hier voor de details en mogelijkheid tot inschrijven.

keyboard_arrow_up