De kosten voor klompvoetzorg worden vergoed vanuit de basisverzekering. Ook de braces voor kinderen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering.
Voor kinderen geldt geen eigen risico, voor volwassenen wel.
Fysiotherapie
Klompvoeten zijn opgenomen in de lijst met chronische aandoeningen van de Rijksoverheid (zie LINK)
Voor kinderen wordt fysiotherapie op basis van deze vermelding onbeperkt vergoed. Voor kinderen geldt geen eigen risico.
Voor volwassenen wordt fysiotherapie basis van deze vermelding onbeperkt vergoed vanaf de 21e behandeling. Wel is het eigen risico van toepassing. De eerste 20 behandelingen vallen niet onder de basisverzekering, maar worden soms wel (deels) vergoed vanuit een aanvullende verzekering.
N.B.1
Om in aanmerking te komen voor de onbeperkte vergoeding is een verwijzing van een arts nodig.
N.B.2
Het aantal behandelingen dat vergoed wordt op basis van deze vermelding is onbeperkt. Dit geldt echter niet voor het tarief. Informeer altijd bij je zorgverzekeraar of je behandelaar gecontracteerd is en voor volledige vergoeding per behandeling in aanmerking komt.
Steunzolen en orthopedische schoenen
Steunzolen worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Orthopedische schoenen worden wel grotendeels uit de basisverzekering vergoed. Er geldt wel een eigen bijdrage: 63 euro per paar voor kinderen en 126 euro per paar voor volwassenen (gegevens 2023). Boven de 18 jaar is ook het eigen risico van toepassing.
Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden ook de kosten voor steunzolen of de eigen bijdrage voor orthopedische schoenen. Je kunt bij je verzekeraar informeren of dit ook voor jouw aanvullende verzekering het geval is.
Overige kosten
Soms worden nog andere kosten vergoed vanuit de (aanvullende) verzekering, bijvoorbeeld:
-reiskosten,
-lidmaatschap patiëntenvereniging,
-tijdelijk gebruik van hulpmiddelen, zoals krukken of een rolstoel na een operatie.
Informeer bij je verzekeraar of je hiervoor in aanmerking komt.
Disclaimer
Deze informatie is met zorg samengesteld, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Neem altijd contact op met je verzekeraar over de voorwaarden om voor een vergoeding in aanmerking te komen.
keyboard_arrow_up